Приморско – море, планина, приключения и още нещо

Ако търсите място с кристални морски води и фин пясък. Ако искате да съчетаете морето с планина. Ако сте любител на оживените курорти, нощния живот и купоните - Приморско е вашето място за лятна ваканция.

Приморско

Приморско се намира на 55 км от Бургас в близост до курортите Созопол и Царево. Разположен е на полуостров, врязан в Черно море, в подножието на Страндженските върхове.



Това, което отличава Приморско от останалите Черноморски курорти е уникалният благоприятен климат. Градът се намира на границата между две географски ширини, там където се сливат умереноконтинентален и средиземноморски климат.

Приморско е най-северното място в България, където виреят цитрусови плодове






Градът предлага чудесна възможност за любителите на екотуризма.

В близост до Приморско се намира природен резерват Ропотамо с дивната си, уникална растителност. Разходката с лодка по река Ропотамо е едно незабравимо преживяване.





От залива при устието на река Ропотамо се открива прекрасна гледка към остров Свети Тома, наричан още Змийският остров



В близост до Приморско се намира местността Веселите скали, от която се открива невероятна панорама към река Ропотамо и Странджа планина. Струва си да се насладите на гледката.

На юг от Приморско се извисяват гордите фиорди на Маслен нос, чиято дива красота привлича туристите.

Маслен нос

Ако сте любител на гмуркането можете да се спуснете под водата в района на Маслен нос, кой знае може да откриете останките на потънали кораби или дори съкровище или да се отдадете на подводен риболов.

На Вълчаново кале се е намирал един от най-големите древни черноморски градове - Ранули. Неговите руини са запазени и до днес. Крепостните му стени обхващат територия от 30 декера.



Ако сте любител на културния туризъм, Приморско ви предлага и нещо уникално: На 2-3 км от крепостните стени на Ранули се намира почти недокоснато от времето тракийско мегалитно селище – Беглик Таш.

Беглик Таш

Както виждате Приморско предлага на гостите си дивната красота на природата, уникална флора и фауна и богато културно, историческо наследство. Определено има какво да видите в околностите на Приморско.





Съвременния Приморско е добре уреден курортен град, силно посещаван от множество български и чуждестранни туристи. По плажовете на града ще чуете предимно славянска реч. Посещават го чехи, словаци, сърби, руснаци и поляци.



От двете страни на полуострова, на който е разположен Приморско се намират двата плажа на курорта северен и южен. Повече за плажовете на Приморско и околностите може да видите в тази тема.

Плажовете на Приморско

Приморско има добра инфраструктура. По панорамния крайбрежен път можете да стигнете до всички черноморски селища - Бургас, Несебър, Поморие, Дюни, Созопол, Черноморец, Китен, Ахтопол и др.

Приморско разполага с множество комфортни хотели с басейни в близост до морето. Ако предпочитате уюта на малките семейни хотелчета, в курорта ще намерите много такива, както и частни квартири. Цените на нощувките разбира се зависят от мястото, в което ще отседнете. Бърз преглед на нета показва, че можете да намерите нощувки и за 10 лв на човек в частни квартири.







Ако сте любител на нощния живот и купоните множеството заведения, ресторанти, барове, кафета и дискотеки на Приморско са отворили врати за вас. Определено няма да скучаете.

Ако до сега не сте били в Приморско и не сте виждали местата, за които споменахме, значи е крайно време да посетите курорта и да се възползвате от богатите възможности за еко и културен туризъм, активен отдих и приключения, щури купони и незабравими летни емоции.
Изберете Приморско за място на вашата лятна ваканция, аз мисля точно това да направя.

0 Responses

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...