Каварна – рок столицата на България

Каварна е малко градче на северното черноморие. Намира на 65 км от Варна и на 49 км от Добрич.







Брегът на Каварна е изключително живописен. До морето се издигат отвесните скатове на труднодостъпния нос Чиракман. В миналото носът е навлизал с километри в морето, но в следствие на голямо земетресение и корозията на скалите от морската вода, нос Чиракман добива сегашния си непристъпен вид:



Върху равното плато на носа са запезени руините на крепостни стени, църкви и некрополи. Археолозите продължават да изследват мястото и до днес. Районът е богат и на минерални води.



Самият град Каварна е разположен на 2 км от морето. Курортната му част е построена около залив, образуван от малка река с поетичното име “Долината на авлигите” Крайбрежието на Каварна е изключително живописно. В продължение на 42 км каварненски бряг ще видите множество малки пажни ивици, заключени между скалите. Каварна разполага и с обширен, изкуствено създаден плаж, комфортен и удобен за летовниците.






За любителите на екотуризма Каварна е изключително подходящо място. Въоръжете се с фотоапарат и бинокъл и снимайте на воля. Ще видите много редки растения. Във водата могат да се наблюдават риби и дори делфини. За любителите на птиците в близост до Каварна се намират Калиакра и Яйлата.







Каварна разполага с малко яхтено пристанище и риболовна база, така, че ако искате можете да излезете за риба в открито море.





Градът е много добре уреден. Има множество заведения за хранене, барове, дискотеки, ресторанти. Можете да отседнете в комфортни хотелски комплекси или ако предпочитате в малки семейни хотелчета и частни квартири. Има магазини, офиси на банки и всичко необходимо, за да не се чувствате откъснати от градската среда и по време на отпуската си.







Освен всичко останало в близост до Каварна се изгражда голф комплекс. По думите на дизайнера на голф игрището Гари Плеър: "Това ще бъде едно от трите най-добри голф игрища в света".

Каварна се намира на главен път Е87, на 7 часа и половина път с автобус от София. От Каварна има редовни автобусни линии за съседните населени места, Варна и Добрич. Ако пък искате да си подарите едно морско пътешествие можете да се уговорите с местните рибари да ви закарат с лодка до Балчик, Калиакра и къмпинзите в съседство на Каварна.







През последните години малкото морско градче Каварна, стана голямата рок столица на България благодарение на усилията на един сърцат човек, кмета на Каварна - Цонко Цонев. Самият той има повече фенове и от истинска рок звезда.

Ако сте фен на рока няма как да не знаете, че само след броени дни предстои голямото рок събитие на лятото – Калиакра Рок Фест 2011.
На каварненска сцена са правили концерти световно известни групи като Manowar, Billy Idol, Deep Purple, Sepultura, Whitesnake, Motorhead, Helloween, Heaven and Hell, Apocalyptica заедно с българските Б.Т.Р, Ахат, Контрол и др.

Тазгодишното издание на рок феста започва на 15 юли 2011. На сцената на стадион “Калиакра“ ще забиват групите: Sonata Arctica, Paradise Lost, Katatonia, DreamShade

За повече имформация посетете концертния портал на община Каварна или сайта на кмета.

За всички фенове на рока поздрав с легендарната Ваканция на Скорпиънс:



Яхвайте моторите и към Каварна!
За всички останали: Каварна определено има какво да ви предложи, ако я изберете за място на вашата лятна ваканция.

Вижте още:
Джулай Морнинг 2011

0 Responses

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...